miercuri, 28 ianuarie 2015

Gata....ma trec pe GPLDoi dintre prietenii mei si-au montat instalatii gpl pe masina. Ma tot gandesc de ceva timp daca sa imi pun si eu pe masina pe gaz petrol lichefiat. Am inteles ca ar fi tot felul de avantaje si dezavantaje. Masina mea este o Skoda Octavia din 2000 cu motor de 1.6 si nu este echipata cu instalatie pentru gaz petrol lichefiat din fabrica, pentru ca in acest fel softul motorului este adaptat corespunzator pentru ambele  sisteme existente pe masina. In cazul masinii mele daca s-ar realiza o echipare ulterioara pe  gpl, in cazul in care s-ar realiza comutarea pe gaz, aceasta ar trebui efectuata dupa ce motorul este aprins si s-ar executa manual.
Trebuie sa te asiguri ca motorul sa fie deja cald atunci cand se va trece pe gaz. In acelasi timp, desi alimentarea cu gaz petrol lichefiat aduce o reducere a cheltuielilor cu carburantul,  te face sa pierzi aproximativ 20% din putere.
De asemenea, am auzit ca o masina care are montanta o instalatie gpl se comporta putin diferit in functie de care sistem este in functiune, ceea ce duce la un stil diferit de conducere. Prietenii astia mi-au zis sa nu ma risc cu instalatiile improvizate, deoarece poate duce la unele riscuri suplimentare, sa merg la sigur pe o instalatie omologata care e la fel de sigura ca orice alt sistem de alimentare. Sunt la curent cu tot ce inseamna revizie si service, asa ca ma gandesc serios sa fac schimbarea, cred ca sunt mult mai multe avantaje, in detrimentul dezavantajelor, mai ales ca imi doresc o mica economie. Mai bn investesc in altceva la masina, decat sa dau bani pe carburant.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu