miercuri, 10 octombrie 2018

Stii cum iti poti dezvolta compania?


Afacerea ta se poate dezvolta intr-o multime de moduri, astfel ca trebuie doar sa gasesti solutiile care sunt viabile. Unele pot fi eficiente in anumite cazuri, pe cand in alte situatii sa dea un randament mai scazut, dar cine alege certificare ISO 14001, cu siguranta, nu va da gres pentru ca aceasta solutie se dovedeste a fi foarte eficienta. Acest tip de certificat face referire la protejarea mediului inconjurator, ceea ce ar trebui sa reprezinte o adevarata preocupare pentru toate organizatiile in conditiile in care poluarea afecteaza intreaga planeta.

In primul rand, prin implementarea acestuia sunt aduse mai multe beneficii la nivel operational, iar unul dintre acestea poate fi cresterea eficientei si disciplinei, ceea ce reprezinta o adevarata preocupare in toate cazurile. Pe aceasta cale angajatii vor deveni mai implicati in activitatile pe care le desfasoara, isi vor intelege mai bine atributiile si vor gestiona orice situatie cu care se confrunta. Pe aceasta cale se va reduce poluarea prin minimizarea costurilor operationale si intotdeauna se cauta diferite modalitati prin care sa se faca economii cat mai mari, ceea ce se traduce prin cresterea veniturilor si implicit a profitului. Nu trebuie omis nici faptul ca produsele vor fi de cea mai buna calitate, ceea ce este o adevarata necesitate in toate cazurile in conditiile in care oricine isi doreste sa se orienteze catre tot ce este mai bun.

Resursele naturale sunt folosite in mod corespunzator, iar aici putem vorbi de electricitate, gaz sau apa, insa se urmareste si reducerea cantitatii de deseuri, ocazie cu care va scadea considerabil impactul avut asupra mediului. Totusi beneficiile nu se opresc aici, intrucat sunt aduse multe plusuri si la capitolul marketing, ocazie cu care orice organizatie cu un certificat ISO 14001 in portofoliu se va bucura de mai multa incredere. Va creste numarul de clienti, dar si al furnizorilor, partenerilor sau chiar investitorilor pentru ca acestia vor avea o dovada a profesionalismului, ceea ce cauta intotdeauna.

Nu trebuie omis nici faptul ca se deschid noi oportunitati si oricand vor putea fi cucerite noi nise sau piete, atat la nivel local si national, cat si peste hotare, ceea ce reprezinta un adevarat plus. Aceste certificate sunt recunoscute in toata lumea, motiv pentru care unul obtinut in Romania va avea aceeasi influenta in Statele Unite sau in diferite tari din Europa.

Investitia este minima in raport cu beneficiile aduse pe termen lung, insa este important de constientizat ca o certificare ISO 14001 se va obtinte in decurs de cativa ani. Totusi, cerintele standardului sunt implementate treptat, ceea ce presupune ca beneficiile sunt observate in cel mai scurt timp, iar Sicert reprezinta locul ideal catre care se vor putea orienta toti cei interesati de dezvoltarea propriei organizatii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu