miercuri, 3 august 2022

De ce este cafeaua italiană atât de bună și de diferită?

Toți cei care au fost în Italia și au avut ocazia să o guste în restaurante sau în casele prietenilor sau rudelor se întreabă mai tot timpul ce anume face cafeaua italiană mai bună decât celelalte? Dar chiar și cei care nu au încercat-o niciodată sunt cu siguranță intrigați de faima sa și vor încerca să afle care este secretul care o face să fie atât de iubită în toată lumea și de toată lumea.

Cu toate acestea, noi avem un posibil răspuns în acest sens, pentru că, pe de o parte, vorbim despre aroma inconfundabilă a cafelei derivă în principal din două etape foarte importante în prepararea acesteia. Întâi de toate, luăm în discuție alegerea diferitelor calități ale boabelor de cafea din întreaga lume. De fapt, acestea sunt selectate și achiziționate din cele mai celebre țări cultivatoare de cafea în funcție de soiul său. De exemplu, pentru soiul Robusta, bobul poate fi selecta și cumpărat din țări precum India, Vietnam, Congo, Coasta de Fildeș, Camerun, Togo, Madagascar și Indonezia, în timp ce pentru soiul Arabica, boabele pot fi selectate din regiuni precum: Kenya, Harrar, Gimmar, Brazilia, Peru, Guatemala, El Salvador, Costa Rica, Santo Domingo, Haiti, Columbia, Venezuela. Iată în câte locuri din lume cafeaua este cultivată și deosebit de apreciată pentru aroma sa îmbietoare.

Așadar, după cum ați putut vedea până în prezent, în Italia nu se cultivă cafea, cu excepția unei mici culturi din Sicilia, însă nu există alte zone în Peninsulă Italiană care să cultive așa ceva, deci diferența care face cafeaua italiană și toate celelalte soiuri de arome de cafea mai celebre oferite în lumea este dată de cele 4 procese principale de producție a cafelei:

1  . Amestecarea boabelor de origine diferită
2.     Modalitatea de prăjire
3.     Măcinarea
4.     Ambalarea și modalitate de a o depozita, în special condițiile specifice

Iată, deci, care sunt principalele etape de producție a cafelei italiene, atât de iubită de toată lumea. Vorbim, așadar, de câțiva pași simpli, dar care fac diferența de gust pe care cu toții am putut-o remarca atunci când ne-am bucurat de o cafea italiană.

Astăzi, este posibil să beți o cafea italiană bună în toate colțurile lumii, trebuie doar să aveți încredere în cei care vă furnizează produsele respective. Prin urmare, pentru a avea siguranța faptului că beți o cafea italiană 100%, comandați oricâte pachete doriți de la Market Saponella și nu veți da greș. Fie că vă place sau nu ca aceasta să fie îndulcită, fie că o beți cu sau fără lapte, cafeaua italiană este de top atunci, mai ales pentru persoanele care au gustul său întipărit în minte și pe papilele gustative.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu